- 1 kg. kıyma
- 2 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
- 1 kg patates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber iyice yoğrulduktan sonra yuvarlak olarak şekillendirilip, 200 derece fırında 15 dk.pişirilir.
- Patatesler ve köfteler fırın kabına dizilip, üzerine biber ve domates doğrandıktan sonra salçalı su ilave edilerek ocakta 20 dk. pişirilir.
- Sonra 200 derece fırına sürülüp 10 dk. daha pişirilir.
- Üzerine doğranmış maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder