20 Eylül 2014 Cumartesi

Tepsi Köfte

MALZEMELER

  • 1 kg. kıyma
  • 2 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 1 kg  patates
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:


  • Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber iyice yoğrulduktan sonra yuvarlak olarak şekillendirilip, 200 derece fırında 15 dk.pişirilir.
  • Patatesler ve köfteler fırın kabına dizilip, üzerine biber ve domates doğrandıktan sonra salçalı su ilave edilerek ocakta 20 dk. pişirilir.
  • Sonra 200 derece fırına sürülüp 10 dk. daha pişirilir.
  • Üzerine doğranmış maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder