14 Eylül 2014 Pazar

Barbunya Pilaki

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz

YAPILIŞI:

  • Barbunyalar akşamdan sıcak suyla ıslatılır.
  • Soğan doğranıp sıvıyağda sotelendikten sonra salça ilave edilir.
  • Patates havuç ve sarımsaklar doğranıp,  barbunya ile birlikte tencereye konulur.
  • 1-2 dk. sotelendikten sonra suyu ayarlanıp tuzu ilave edilerek barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Üzerine maydanoz serpilip servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder