14 Eylül 2014 Pazar

Fırında Makarna

MALZEMELER:

  • 1 paket çubuk makarna
  • Yarım paket beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz

Üzeri İçin;


  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 2 su bardağı süt
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

YAPILIŞI:

  • Makarna tuzlu suda haşlanıp süzülür.
  • Bir tencerede tereyağı, beyaz peynir, maydanoz ve makarna harmanlanıp, fırın tepsisine alınır.
  • Un ve tereyağı tencerede kavurulup, süt ilave edilerek kaynayana kadar karıştırıldıktan sonra tuz ve kaşar peyniri  ilave edilip, makarnanın üzerine yayılır.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder