17 Eylül 2014 Çarşamba

Sebze Çorbası

MALZELEMELER:

  • 1 tutam fasulye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kaşık un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz

YAPILIŞI:

  • Sebzeler küçük küçük doğranıp,  sıvıyağda sotelendikten sonra su ilave edilip yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Süt ve un bir kabın içinde karıştırılıp kaynayan çorbaya karıştırılarak ilave edilir.
  • Tuzu ayarlanıp bir taşım kaynadıktan sonra üzerine maydanoz konulup altı kapatılır. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder