12 Haziran 2014 Perşembe

Tavuk Çorbası

MALZEMELER:

  • 2 adet pirzolalık tavuk eti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık un
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet havuç
  • Tuz

YAPILIŞI:

  • Tavuk yıkanıp bir miktar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Tavuk suyuna bir miktar su ve rendelenmiş havuç ilave edilip kaynatılır.
  • Didiklenen tavuk etleri de ilave edilip kaynatmaya devam edilir.
  • Süt, un ve limon suyu bir kapta çırpılıp, kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir.
  • Üzerine maydanoz doğrandıktan sonra 1-2 dk. kaynatılıp altı kapatılır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder