3 Temmuz 2014 Perşembe

Elbasan Tava

MALZEMELER:

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir kaç adet arpacık soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Tuz, sıvıyağ

Üzeri İçin


  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • Tuz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:

  • Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir.
  • Arpacık soğanlar, doğranmış sarımsak ve biber sıvıyağda sotelendikten sonra etler ilave edilir.
  • Birkaç dakika karıştırılıp üzerine doğranmış domates ilave edildikten sonra tuzu ayarlanıp 15 dakika kadar pişirilir.
  • Bir tencerede tereyağı eritilip un pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Yavaş yavaş süt ilave edilip, tuzu ilave edildikten sonra  kaynayana kadar karıştırılarak beşamel sos hazırlanır.
  • Pişirilen et bir güveç kabına konulduktan sonra üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar ilave edilip, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder