- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet yeşil biber
- Bir kaç adet arpacık soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Tuz, sıvıyağ
Üzeri İçin
- 1 kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- Tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
- Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir.
- Arpacık soğanlar, doğranmış sarımsak ve biber sıvıyağda sotelendikten sonra etler ilave edilir.
- Birkaç dakika karıştırılıp üzerine doğranmış domates ilave edildikten sonra tuzu ayarlanıp 15 dakika kadar pişirilir.
- Bir tencerede tereyağı eritilip un pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Yavaş yavaş süt ilave edilip, tuzu ilave edildikten sonra kaynayana kadar karıştırılarak beşamel sos hazırlanır.
- Pişirilen et bir güveç kabına konulduktan sonra üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar ilave edilip, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder