- 4 adet hazır yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 kase yoğurt
- Yarım kalıp beyaz peynir
- 250 gr kaşar peyniri
- 1 adet maden suyu
- 1 yumurta
YAPILIŞI:
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serildikten sonra üzerine bir adet yufka yerleştirilir.
- Yoğurt ve sıvıyağ iyice karıştırılıp yufkanın üzerine sürülür.
- İkinci kat yufka konulup üzerine yoğurtlu karışım sürülerek, rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımı serpiştirilir.
- Üçüncü yufka üzerine tekrar yoğurtlu karışım sürüldükten sonra son yaprak yufka da yerleştirilir.
- Börek kesilip üzerine 1 şişe soda döküldükten sonra yumurta sarısı sürülür.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder