- 1 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 kaşık şeker
- 1 kaşık tuz
- Aldığı kadar un
İçi İçin;
- 1 bağ pırasa
- 250 gr. beyaz peynir
- Sıvı yağ
YAPILIŞI:
- Ilık süt, şeker ve maya karıştırılıp eriyene kadar bekletilir.
- Sıvıyağ, yumurtanın akı, tuz ve un ilave edilip yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Pırasalar ince doğranıp sıvı yağda birkaç dakika sotelendikten sonra beyaz peynir eklenerek soğutulur.
- Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra bezeler alınıp, düz bir zeminde açılarak bardakla yuvarlak kesilir.
- Hamurun üzerine iç malzeme konulup yarım daire şeklinde kapatıldıktan sonra uçları birleştirilerek yuvarlak tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 200 derece fırında 40 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder