16 Mart 2015 Pazartesi

Çiçek Poğaça

 MALZEMELER:


  • 1 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • Aldığı kadar un

İçi İçin;

  • 1 bağ pırasa 
  • 250 gr. beyaz peynir
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI:

  • Ilık süt, şeker ve maya karıştırılıp eriyene kadar bekletilir.
  • Sıvıyağ, yumurtanın akı, tuz ve un ilave edilip yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Pırasalar ince doğranıp sıvı yağda birkaç dakika sotelendikten sonra beyaz peynir eklenerek soğutulur.
  • Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra bezeler alınıp, düz bir zeminde açılarak bardakla yuvarlak kesilir.
  • Hamurun üzerine iç malzeme konulup yarım daire şeklinde kapatıldıktan sonra uçları birleştirilerek yuvarlak tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 200 derece fırında 40 dk. pişirilir. Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder