7 Ocak 2015 Çarşamba

Patatesli Karnıyarık Böreği


MALZEMELER:

  • 1 kg. yufka
  • 1 yumurta
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık salça
  • B ir tutam maydanoz
  • Tuz, sıvıyağ
  • Karabiber, pul biber

YAPILIŞI:

  • Patates haşlanıp ezilir.
  • Soğan doğranıp sıvıyağda sotelendikten sonra salça, patates, maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilip 1-2 dk. pişirilir.
  • Yufkalar 8 parçaya bölünüp her parçaya sıvıyağ sürülür.
  • İçine patates harcı konulup rulo şeklinde sarılır.
  • Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp ortaları bıçakla kesildikten sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder