MALZEMELER:
- 1 kg. yufka
- 1 yumurta
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- B ir tutam maydanoz
- Tuz, sıvıyağ
- Karabiber, pul biber
YAPILIŞI:
- Patates haşlanıp ezilir.
- Soğan doğranıp sıvıyağda sotelendikten sonra salça, patates, maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilip 1-2 dk. pişirilir.
- Yufkalar 8 parçaya bölünüp her parçaya sıvıyağ sürülür.
- İçine patates harcı konulup rulo şeklinde sarılır.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp ortaları bıçakla kesildikten sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder