7 Ocak 2015 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı

MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak ceviz içi
  • 1 bardak galeta unu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bitter çikolata


Şerbeti İçin;

  • 2 bardak su
  • 1,5 bardak şeker

Krema İçin;

  • 1 kg. süt
  • 4 kaşık un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 paket krem şanti


YAPILIŞI:

  • Kek malzemeleri bir kabın içinde çırpıldıktan sonra dikdörtgen fırın kabına dökülüp 180 derecede 20 dk. pişirilir.
  • Su ve şeker 10-15 dk. kaynatılıp soğutulduktan sonra kekin üzerine dökülür.
  • Krema malzemeleri karıştırılıp pişirildikten sonra krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
  • Kekin üzerine krema döküldükten sonra buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
  • Üzeri rendelenmiş bitter çikolatayla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder