11 Ekim 2014 Cumartesi

Pastane Poğaçası

 MALZEMELER:

. 1 paket margarin
. 2 yumurta
. 1 çay bardağı ılık süt
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 3 kaşık şeker
. 1 kaşık tuz
. 1 paket maya
. 6 su bardağı un
. Beyaz peynir
YAPILIŞI:

  • Maya ılık süt ve şeker yoğurma kabına alıp eritilir.
  • İçine margarin, yumurta (bir tanesinin sarısı ayırılacak), sıvıyağ, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp açıldıktan sonra içine peynir konulup uçlarından birleştirilerek ters çevirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatalla çizildikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder