- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Susam, çörek otu
- Aldığı kadar un
- Yumuşak margarin
- Domates, biber, maydanoz
- Kaşar peyniri
YAPILIŞI:
- Maya ılık süt, su ve şeker bir kabın içinde karıştırılıp, 10 dk. kadar erimesi beklenir.
- Yumurtanın akı, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp açılır.
- Açılan hamurun üzerine yumuşak margarin sürülüp ikiye katlandıktan sonra tekrar margarin sürülüp tekrar ikiye katlanarak cep şekli verilir.
- Şekillendirilen hamurlar yarım saat bekletilerek mayalanması sağlanır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam serpildikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İçlerine doğranmış domates, biber, kaşar peyniri ve maydanoz konulup servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder