11 Ekim 2014 Cumartesi

Cep Poğaça

MALZEMELER:

  • 1  su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Susam, çörek otu
  • Aldığı kadar un
  • Yumuşak margarin
  • Domates, biber, maydanoz
  • Kaşar peyniri

YAPILIŞI:

  • Maya ılık süt, su ve şeker bir kabın içinde karıştırılıp, 10 dk. kadar erimesi beklenir.
  • Yumurtanın akı, tuz ve un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp açılır.
  • Açılan hamurun üzerine yumuşak margarin sürülüp ikiye katlandıktan sonra tekrar margarin sürülüp tekrar ikiye katlanarak cep şekli verilir.
  • Şekillendirilen hamurlar yarım saat bekletilerek mayalanması sağlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam serpildikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İçlerine doğranmış domates, biber, kaşar peyniri ve maydanoz konulup servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder