8 Temmuz 2014 Salı

Kuşbaşılı Karnıyarık

MALZEMELER:

  • 1 kg patlıcan
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Sıvıyağ
  • Kaşar peyniri

YAPILIŞI:

  • Patlıcanlar alacalı soyulup sıvıyağda kızartılır.
  • Kuşbaşı et suyunu bırakıp çekene kadar pişirildikten sonra soğan tuz ve baharatlar eklenip soğanlar ölene kadar pişirilir.
  • Patlıcanların içi açılarak pişen etlerle doldurulur.
  • Salçalı su konulduktan sonra üzerine kaşar peyniri konulup 200 derece fırında 15 dk pişirilir.
  • Üzeri maydanozla süslenip servis edilir. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder