MALZEMELER:
. Yarım kilo kıyma
. 1 bardak bayat ekmek içi
. 2-3 diş sarımsak
. 2 adet soğan
. 1 adet patates
. 1 adet havuç
. 1 adet patlıcan
. 1 adet biber
. 1 adet domates
. 1 kaşık salça
. Tuz, karabiber
. Sıvıyağ
YAPILIŞI:
. Kıyma, bayat ekmek, rendelenmiş soğan ve sarımsak tuzu ayarlanıp iyice yoğurulduktan sonra bir tepsiye yayılır.
. Bir tencerede sıvıyağda salça kavrulduktan sonra patates baharatlar ve su eklenip 15 dk pişirilir.
. Havuç, patlıcan ve biber doğranıp kızartılır.
. Kıymanın üzerine 1 adet dilimlenmiş soğan, kızarmış sebzeler, patates ve domates konulur.
. 200 derece fırında yarım saat pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder