10 Temmuz 2015 Cuma

Yuva Börek











MALZEMELER:
  • Yarım kg
  • yufka
  • 1 bardak sıvıyağ
  • Yarım bardak su
  • 1 yumurta sarısı

İç Harcı İçin;
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber

Üzeri İçin;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:
  • Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişirildikten sonra içine diğer sebzeler eklenip sotelenir.
  • Yufkalar 6 üçgen parçaya bölünür.
  • Üzerleri yağ ve suyla ıslatılıp 2'şer yufka üst üste konulur.
  • Yufka geni uçtan başlayıp rulo şeklinde sarıldıktan sonra uç tarafta daire şekli verilir.
  • Hazırlanan yufkaların içine iç harcı konulup, yufkaların kenarlarına yumurta sarısı sürülür.
  • 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirildikten sonra üzerine kaşar peyniri serpilip bir kaç dakika daha pişirilip servis edilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder