MALZEMELER:
İç Harcı İçin;
- Yarım kg kuşbaşı et
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 baş soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Üzeri İçin;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
- Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişirildikten sonra içine diğer sebzeler eklenip sotelenir.
- Yufkalar 6 üçgen parçaya bölünür.
- Üzerleri yağ ve suyla ıslatılıp 2'şer yufka üst üste konulur.
- Yufka geni uçtan başlayıp rulo şeklinde sarıldıktan sonra uç tarafta daire şekli verilir.
- Hazırlanan yufkaların içine iç harcı konulup, yufkaların kenarlarına yumurta sarısı sürülür.
- 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirildikten sonra üzerine kaşar peyniri serpilip bir kaç dakika daha pişirilip servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder