. Yarım kg kıyma
. 1 su bardağı ekmek içi
. 3 diş sarımsak
. 1 adet soğan
. 1 kaşık salça
. Tuz, karabiber
. 5 adet patates
. 2 kaşık tereyağı
. Yarım bardak rendelenmiş kaşar peyniri
. Yarım çay bardağı süt
YAPILIŞI:
- Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş sarımsak ve soğan, tuz ve karabiber yoğurulup ortası oyularak küçük çanak şekilleri verildikten sonra 200 derece fırında 15 dk. pişirilir.
- Patatesler haşlanıp ezildikten sonra süt. tereyağı, kaşar ve tuzla karıştırılıp püre elde edilir.
- Köfte çanaklarının içine patates püreleri doldurulur.
- Salçalı su ilave edilip 200 derece fırında 25 dk. pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder