10 Temmuz 2015 Cuma

Silivri Tatlısı

MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak yoğurt
  • Yarım bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin;

  • 2,5 bardak su
  • 2 Bardak şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

  • Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilip çırpılarak hamur elde edilir.
  • 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • Şeker ve su 10-15 dk. kaynatılıp limon suyu ilave edildikten sonra ılımaya bırakılır.
  • Kek soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
  • Hindistan ceviziyle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder