29 Nisan 2015 Çarşamba

Güveçte Türlü

MALZEMELER:

  • Yarım kg kuşbaşı et
  • Yarım kg. fasulye
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

  • Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişirildikten sonra soğan, sıvıyağ ve salça eklenip birkaç dakika kavrulur.
  • Bütün sebzeler doğranıp ilave edilerek 5 dk. sotelenir.
  • Suyu ve tuzu ayarlandıktan sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen türlü güveç kaplarına konulup 200 derece fırında 15 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder