11 Nisan 2015 Cumartesi

Islak Kek

MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 2 bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata
  • Çekilmiş fındık içi

YAPILIŞI:

  • Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra vanilya, 1 bardak süt, sıvı yağ ve kakao ilave edilir.
  • Karışımdan 1 su bardağı ayrılıp, un ve kabartma tozu eklenerek kek hamuru hazırlanır.
  • Hamur yağlanmış bir kek kalıbına dökülüp 180 derece fırında 35 dk. pişirildikten sonra üzerine 1 bardak süt dökülür.
  • Bitter çikolata ben mari usulü eritilip, ayrılan kek karışımıyla karıştırıldıktan sonra kekin üzerine dökülüp, fındık içi ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder