13 Mayıs 2014 Salı

Ev Yapımı İskender Kebap


MALZEMELER:

  • Yarım kilo dana antrikot
  • 1 adet pide ekmeği
  • 2 kaşık salça
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • Karabiber, kekik

YAPILIŞI:

  • Et ince ince doğranıp bir tavada yumuşayana kadar sotelenir.
  • Salça sulandılıp baharatlar eklendikten sonra bir taşım kaynatılır.
  • Pideler ince ince doğranıp üzerine salçalı sos döküldükten sonra yoğurt serilir.
  • Etler  yerleştirildikten sonra üzerine kızgın yağ dökülür.
  • Domates ve biberle süslendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder