. 1 su bardağı mercimek
. 3 su bardağı su
. 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
. 2 yemek kaşığı salça
. 1 su bardağı sıvıyağ
. 1 adet limon
. 1 yemek kaşığı kimyon
. 1 demet maydanoz
. 1 demet yeşil soğan
. Tuz, pulbiber
YAPILIŞI:
- Mercimek kaynayan suda 10 dk. haşlandıktan sonra bulgur ilave edilip, bulgurlar şişene kadar ağzı kapatılarak dinlendirilir.
- Sıvıyağda salça kavurulup mercimeğin üzerine dökülerek iyice karıştırıldıktan sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
- Maydanoz ve soğan doğranıp iyice yoğurularak şekil verilir.
- Limon sıkılarak servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder