10 Ocak 2015 Cumartesi

Kremalı Haşhaşlı Kek

MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak irmik
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 1 paket haşhaş
  • 1,5 bardak un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Şerbeti İçin;

  • 2 bardak şeker
  • 2,5 bardak su

Kreması İçin;

  • Yarım kg. süt
  • 1 bardak şeker
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti


YAPILIŞI:

  • Kek malzemeleri bir kabın içinde çırpıldıktan sonra yağlanmış fırın kabına konulup, 180 derece fırında 30 dk. pişirilir.
  • Şerbet 10-15 dk. kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  • Krem şanti hariç krema malzemeleri bir tencerede kaynayana kadar pişirildikten sonra içine krem şanti eklenip mikserle bir kaç dakika çırpılır.
  • Kek fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülüp çektirilir.
  • Krema soğuduktan sonra kekin üzerine serilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder