
- 4 yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 bardak süt
- 1 bardak irmik
- 1 bardak sıvıyağ
- 1 paket haşhaş
- 1,5 bardak un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin;
- 2 bardak şeker
- 2,5 bardak su
Kreması İçin;
- Yarım kg. süt
- 1 bardak şeker
- 1 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
- Kek malzemeleri bir kabın içinde çırpıldıktan sonra yağlanmış fırın kabına konulup, 180 derece fırında 30 dk. pişirilir.
- Şerbet 10-15 dk. kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Krem şanti hariç krema malzemeleri bir tencerede kaynayana kadar pişirildikten sonra içine krem şanti eklenip mikserle bir kaç dakika çırpılır.
- Kek fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülüp çektirilir.
- Krema soğuduktan sonra kekin üzerine serilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder